Anderstorps SK har skänkt 200 000 kr

Anderstorps SK har gjort ett stort jobb och samlat in pengar till Barncancerfonden.

Förra helgen anordnade Anderstorps SK en så kallad ”Superlördag” där de arrangerade flera matcher på rad och samtidigt höll insamling av pengar. 102 företag skänkte 83 250 kr tillsammans och totalt har nu ASK samlat in nästan 200 000 kr till Barncancerfonden det senaste året.

Text från Anderstorps hemsida:

”Vår superlördag som genomfördes i lördags blev väldigt lyckad. Redan när B-flickorna spelade sin match klockan 10 på förmiddagen var det en hel del folk på läktaren och sedan fyllde det på under dagen och på herrlagsmatchen var det drygt 350 personer, vilket är säsongsbästa. Ett trevligt inslag i publiken var cirka 30 flyktingungdomar från Smålandsstenar.

Resultatmässigt blev det två segrar och två förluster för våra lag.

Utöver herrlagsmatchen så var dagens höjdpunkt när vår ordförande Tina Järnland lämnade över en värdecheck till Team Rynkeby Hallands lagkapten Erik Johansson.  Beloppet på checken blev hela 83.250 kronor och var ett resultat av att 102 företag sponsrat vår superlördag  där vi skänkte hälften av intäkterna som går oavkortat till barncancerfonden genom Team Rynkeby.

Resultatet är fantastiskt när man betänker att aktionen Rädda simhallen har pågått samtidigt. Totalt har nu ASK  på ett drygt år skänkt nästan 200.000:- till barncancerfonden vilket känns helt enormt. Sven Andersson informerade i samband med överlämnandet av checken både om sponsoraktiviteten och om Team Rynkebys verksamhet. Nämnas kan att en av deltagarna som var på plats från Team Rynkeby Halland heter Göran Fritzon, medlem i Gyllene Tider sedan många år tillbaka.”