Amanda Svensson tillbaka i HK Malmö

HK Malmö kan få spets på spelvändningarna med en renodlad högersexa tillbaka i truppen. Amanda Svensson bär lagets färgerna igen, meddelar klubben i sociala medier.

Alla värvningar är välkomna, vissa fyller en större lucka än andra. I Malmö var det naturliga materialet på högerkanten tunt förra säsongen. I och med Svenssons comeback i laget från Dalhems IF i division 3 ser läget betydligt mer varierat ut.

– Härligt att Amanda är tillbaka. En kantspelare som är säker i avsluten och som alltid gör jobbet. Hon kommer också få en viktig roll som en äldre spelare i laget och framförallt som en mentor till Klara Kristiansson på högersex positionen. Amanda kommer tillföra viktig rutin till den unga truppen, säger sportchefen Robert Månsson till klubbens Facebooksida.

Svensson själv ser fram emot att få fart under fötterna i en högre division.

– Det är riktigt roligt att vara tillbaka och få vara en del av detta härliga gäng. Jag ser verkligen fram emot att återigen få spela tuffa matcher i division 1 och det ska bli riktigt spännande att se hur långt vi kan gå. Nu gäller det att vi krigar på och håller en hög nivå så vi är redo när säsongen väl drar igång, säger hon.

Länk: Rutinerad H6 gör comeback i HK Malmö Dam