Allt tydligare tabelluppdelning i damernas Divison 1-serier

Johanna Westin Sjölund, här i Hellton. Foto: Christoffer Borg Mattisson, Bildbyrån.

I Division 1-serierna runt om i landet har spelet börjar komma igång ordentligt, och lagen börjar visa upp vad de går för under säsongen. I damernas norra och södra serie är det i nuläget Årsta respektive S-hof som visat upp sig som allra bäst, men än finns det många spännande omgångar kvar att vänta. Så här ser läget ut i de två serierna i nuläget.

Dam 1 Norra
I den norra serien har de elva lagen spelat allt mellan tre till sex matcher hittills, vilket bidrar till att tabellen fortsatt är svår att läsa av och i princip omöjligt att dra några slutsatser utifrån. Vad som dock är tydligt är det faktum att Årsta AIK HF har vunnit fem av sina sex inledande matcher i serien, vilket placerar dem på en klar förstaplats i tabellen. Samtidigt har Strands IF från Hudiksvall kammat hem åtta poäng på fyra matcher, och har alltså även de visat upp sig från sin bästa sida under hösten. ’

I botten av tabellen hittar vi i nuläget Härnösands HK och Tumba HBK, som båda två har haft en tuff inledning på säsongen med fyra respektive tre raka förluster. Samma visa gäller för Boden, som även de har åkt på tre raka förluster under hösten.

Tabell och resultat >>

Dam 1 Södra
I den södra serien har samtliga lag avverkat fem matcher hittills under säsongen. Det är S-hof som har imponerat allra mest med sina fem raka segrar, och som därför innehar en säker förstaplats i tabellen. Därefter hittar vi Ystads IF HF som plockat med sig sju poäng på sina fem matcher, efter en oavgjord match mot HF Somby Skövde och en förlust mot IFK Kristianstad.

Längst ner i tabellen har IF Hellton, HF Somby Skövdeoch Kv IK Sport det extra tufft som det ser ut just nu. Karlstadlaget Hellton, som åkte ner från Damallsvenskan efter förra säsongen, har haft en tuff nystart i Divison 1 där de hittills bara fått med sig en seger. Samma sak gäller för Somby Skövde och Kv IK Sport, men dem har utöver en vinst också lyckats spela till sig en oavgjord match vardera.

För HK Drott Halmstad, som tillsammans med IF Hellton var laget som trillade ner från Allsvenskan inför säsongen, har det gått betydligt bättre i säsongsinledningen. Med sina tre vinster hittills placerar de sig i nuläget på en tredjeplats i tabellen, bara ett poäng efter Ystads IF.

Tabell och resultat >>