AIK värvar två målvakter

AIK får tre målvakter och växla mellan när Solnalaget vill ta klivet upp från division 1. Ayman Qadri och Roger Fredriksson anslöt i dagarna till den motiverade truppen, rapporterar klubben på sin hemsida.

Fredriksson kräver ingen presentation för handbollskunniga från huvudstadsområdet. Senast agerade han mellan stolparna för IF Swithiod i division 2, men en lång period med kaptensbindeln i Silwing Troja och massor av erfarenhet från AIK:s nya serietillhörighet stärker stommen i laget.

– Det är stor ära att få spela för det finaste klubbmärket i världen. Känns hedrande att kanske kunna få bidra att ta tillbaka Gnaget till finrummet igen, och få prestera framför den fantastiska AIK-publiken, säger han till klubbens hemsida.

Qadri har spelat i gulsvart tidigare, AIK hämtar 31-åringen närmast från Huddinge HK.

– Ayman är den sista pusselbiten mellan stolparna. Det är en otroligt vältränad och snabb kille vi får in. Han passar väldigt bra in i gruppen med en ambitiös inställning och en otroligt varm personlighet, säger sportchefen Gustav Rydergård till klubbsajten.

Ludvig Kroon Frisendahl var först in i den rutinerade trion av nyförvärv. AIK gjorde klart med IFK Tumbas tidigare keeper i slutet av maj.