Visionen presenterad: Så kan Aalborgs nya jättearena se ut

Den presenterade visionen. Foto: CF Møller Architects/Aalborg

Aalborg har vädjat efter fler sittplatser på sina hemmamatcher. Nu har även en vision presenterats för en handbollsarena med kapacitet för 12 000 åskådare.
”För oss kommer det vara en dröm som går i uppfyllelse när vi ska kunna spela våra hemmamatcher på en arena med toppmoderna faciliteter”, säger Jan Larsen, direktör i Aalborg på klubbens hemsida. 

Förra veckan uppgav lokaltidningen Nordjyske att en grupp lokala investerare planerade att investera stora summor i Aalborgs kulturliv. Enligt uppgifterna innefattade planerna bland annat en ny fotbollsarena och framför allt en ny handbollsarena. Nu har även en officiell vision presenterats.

Enligt Aalborgs webbplats är det åtta investerare, organisationer och företag som står bakom satsningen, där målsättningen är att staden ska kunna anordna framtida internationella matcher – i exempelvis mästerskapssammanhang.

Stor kapacitetsökning

Aalborg skriver vidare på sin hemsida att den presenterade visionen innehåller en handbollsarena med kapacitet på åtminstone 12 000 åskådare. En arena som även ska kunna anordna exempelvis konserter.

”De senaste åren har vi etablerat oss bland Europas absoluta topp inom handboll och för oss kommer det vara en dröm som går i uppfyllelse när vi ska kunna spela våra hemmamatcher på en arena med toppmoderna faciliteter som åtminstone motsvarar vad vi möter hos våra motståndare”, nämner Jan Larsen på klubbens hemsida.

Förutom en ny handbollsarena presenteras även planer för en närliggande fotbollsarena med kapacitet på 30 000 åskådare i visionen.

LÄNK: Storartad vision ska lyfta Aalborgs idrotts- och kulturliv till högsta nivån