Ulf Sivertsson om slutspelsdrömmen med KIF Kolding

Ulf Sivertsson. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Förra gången tog han klubben till fem guld på nio år. Ett decennium har gått sedan Ulf Sivertsson senast ledde KIF Kolding och det danska laget har bytt titelmatcher mot kamp för överlevnad i ligan.

JydskeVestkysten sammanstrålar med Sivertsson efter den första dagen med sommarträning. Då tar han ut kursen mot en möjlig slutspelsplats den kommande säsongen.

– Det är en dröm att sluta åtta. Vi har precis kommit igång med den första handbollsträningen, och det får visa sig hur det ser ut med de nya spelarna och de gamla vi har, när de blir friska, säger tränaren till JydskeVestkysten.

Med andra ord sakta i backarna tills Sivertsson känner truppens resurser utan och innan. Han styr bland annat över en handfull blågula spelare, nyförvärvet Fredrik Gustavsson
plus Andreas Flodman, Rickard Frisk, Alexander Morsten och Mattias Thynell.

De sistnämnda behöver tränaren inte ta tillbaka till grunderna för att komma in i lagspelet. Däremot har Sivertsson ett läger på välbekant mark inplanerat.

Kolding kommer till Halmstad i månadsskiftet juli/augusti, möter HK Malmö (31 juli) och HK Varberg (2 augusti) i ett par träningsmatcher.

När säsongen väl kommer igång tror han på hävstångseffekt efter segern i det nerviga kvalet i våras.

– Jag tror att det var nyttigt för spelarna att vinna de två sista matcherna. Det var som DM-finaler med 4 000 åskådare härinne. Man kunde helt klart se på spelarna första gången att de vill ta revansch på sig själva och komma igång och göra det bra, säger han till JydskeVestkysten.

Länk: KIF-opstart med comeback på trænerbænken: Opstart på syngende svensk