TTH Holstebro klarade kvalet

Nikolaj Markussen. Foto (arkiv): Jan Huebner/Imago/Bildbyrån,

TTH Holstebro lyckades i säsongens sista kraftansträngning. Josip Cavars inspirerade inhopp där han stängde igen bidrog till att släcka spänningen mot Høj Elite och TTH spelar kvar i Herreligaen.

Nio plusmål från den första matchen var en bra ingång till tisdagskvällens insats. Kval är i och för sig kval och Holstebrospelarna tog i för att slippa en darrig final på den redan tvivelaktiga vårsäsongen.

Nikolaj Markussen som återvände från Bundesliga till traditionslaget, med betydligt trevligare saker än liga-existensen i arbetsplanen, var ambitiös när han tog sig förbi hemmaförsvaret.

Høj hängde med till 19–20 på tavlan i returen. Därefter dök Cavar upp i några vältajmade minuter så att TTH-fansen slapp oroa sig fram till slutsignalen. Totalt fem räddningar från keepern, Holstebro ryckte undan och fick åtminstone en bra avslutning på 2021/22.

Det forna topplaget får samla sig under sommaren för att ta upp tråden kring betydligt högre placeringar.

Høj Elite stannar i division 1, med en om möjligt ännu större ikon än Markussen på lönelistan. Enligt TV2 är det dessutom klart att Bo Spellerberg, 42, fortsätter som assisterande spelande tränare en säsong till.

Høj Elite–TTH Holstebro 27–33 (14–14)