TTH Holstebro höll Skjern stången

Viktor Östlund, Team Tvis Holstebro. Foto: Ingrid Anderson-Jensen

Pokalvinnaren slog guldlaget från förra säsongen. Ytterligare en förlust gör det ännu svårare att se hur Skjern HB ska närma sig toppen, där TTH Holstebro redan befinner sig.

Som regerande mästare är en mittenposition föga smickrande för Skjern. Formen svajar betänkligt. Laget förmår inte följa upp segrar med ytterligare tvåpoängare och kommer knappast närmare sina förhoppningar inför säsongen.

Jesper Konradsson gjorde en av höstens bättre insatser som målskytt. Han nätade sju gånger och var het på sluttampen utan att kunna förändra resultatet.

Skjern släppte iväg hemmalaget i slutet av första halvlek och lät sig tämjas i den mest intensiva jakten cirka 30 minuter senare.

Viktor Östlund bidrog med ett mål för TTH Holstebro. Serietrean är Danmarks mest målfarliga lag för närvarande och har ett gott självförtroende plus en bra poänghög att falla tillbaka på om det skulle köra upp sig under den sista tredjedelen av ligaspelet.

Detsamma går inte att säga om Skjern, som blandar och ger. Åttondeplatsen i den jämna CL-gruppen är egentligen mer meriterande än plats sju i inhemsk konkurrens.

TTH Holstebro–Skjern HB 32–30 (21–16)

TTH: Viktor Östlund 1; Skjern: Jesper Konradsson 7.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here