Tråkiga beskedet: HC Midtjylland begärs i konkurs

Foto: HC Midtjylland

Ikväll skulle HC Midtjylland egentligen ha spelat match mot Ribe-Esjberg i den danska ligan. Men det blir inget med den saken eftersom klubben har begärts i konkurs, det skriver det danska handbollförbundet på sin hemsida.

ANNONS

Problemen i HC Midtjylland har pågått under en längre tid och redan för flera månader sedan började laget att skicka iväg sina spelare till andra klubbar, allt för att bli av med tunga löneposter och försöka få klubben att överleva.

Men det lyckades dessvärre inte och nu har klubben begärts i konkurs. Mycket tråkigt så klart och det påverkar även kvalet till danska ligan där HCM har deltagit.

Eftersom HCM inte får spela vidare i det danska förbundets turneringar och laget har deltagit i kvalspelet till högstadivisionen kommer matcherna som HCM redan spelats att räknas bort. Konsekvensen blir att HCM slutar sist i gruppen. Laget som hamnar sist skulle egentligen ha fått spela mot vinnaren i en kvalmatch med lag från division 1. Nu blir det istället så att vinnaren i den matchen går direkt upp till högstaligan.

LÄNK: HC MIDTJYLLAND KONKURS

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here