Tollbring avgjorde det första finalmötet i Danmark

Jerry Tollbring, GOG. Foto: GOG Håndbold: https://www.gog.dk

GOG vann med uddamålet mot Ålborg på bortaplan i den första matchen i det danska finalspelet och är nu knappa favoriter till titeln. I bronsmatchen tog Skjern en klar seger mot Fredericia.

Tobias Thulin räddade 31 % av skotten (11/36) när GOG vann den första finalmatchen mot Ålborg i det danska slutspelet. Hemmalaget Ålborg ledde med fem mål i paus men GOG kom tillbaka i den andra halvleken.

Med 20 sekunder kvar var ställningen oavgjord, 30–30, och gästerna fick en straff. Jerry Tollbring (5 mål) stegade fram och gav GOG ledningen. Det efterföljande anfallet missade Ålborg och GOG har nu ett gyllene läge inför returmötet på hemmaplan på söndag.

I Ålborg räddade Mikael Aggefors 2 av 6 skott, Felix Claar gjorde 5 mål och 3 assist och Lukas Sandell 5 mål och 2 assist.

Bronskampen står mellan Skjern Håndbold och Fredericia och hemmaspelande Skjern vann den första matchen efter en stark första halvlek där de nollade sina motståndare under de 13 avslutande minuterna. I den andra halvleken var matchen så gott som avgjord. Skjerns Alfred Jönsson stod för 2 mål.
Fredericia har en hel del att tänka igenom inför returen, som även den spelas på söndag.

Final – Danmark (match 1):

Ålborg Håndbold – GOG Håndbold 30 – 31 (16 – 11)

Bronsmatch:

Skjern Håndbold – Fredericia HK 34 – 23 (19 – 12)