Tio mål av Marcus Dahlin – Mors-Thy föll ändå

Marcus Dahlin, Mors-Thy. Foto (arkiv): Mors-Thy Håndbold

Marcus Dahlin är tillbaka på allvar efter handskadan i slutet av november. Den långe högernian gjorde tio mål för Mors-Thy i förlustmatchen mot Lemvig.

Marcus Dahlin är nyckelspelaren i Mors-Thys offensiv och därför var det så klart en tuff smäll för klubben när högernian bröt vänsterhanden i matchen mot Nordsjälland i slutet av november. Att bryta något är givetvis aldrig bra men för en vänsterhänt spelare som har skottet som sin största styrka är det givetvis riktigt illa när det är just vänsterhanden det handlar om.

Men nu är Marcus Dahlin tillbaka på allvar och stod alltså för tio mål i den tuffa bortamatchen mot Lemvig. Tyvärr för Mors-Thys och Dahlin skull så räckte inte den fina prestationen från den före detta IFK Kristianstad-spelaren.

Lemvig vann matchen med 25–24 och gick därmed förbi Mors-Thy i den jämna tabellen. Just nu ligger Dahlins klubb näst sist i den danska ligan och det krävs en rejäl uppryckning för att det inte ska bli degradering till nästa säsong. Kanske kan Marcus Dahlin frälsa laget i de omgångar som återstår.