Thurin om första tiden i Aalborg: ”Gjort det väldigt bra”

Jack Thurin. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN.

Jack Thurin är ett av nytillskotten i Aalborg. Nu ser han tillbaka på sin första tid hos den danska jätteklubben. 
– Jag tycker att vi har gjort det väldigt bra hittills under säsongen, säger Skövde-produkten till Aalborgs hemsida. 

Efter några enastående år i IFK Skövde tog Jack Thurin klivet ut i proffslivet och Porto inför förra säsongen. Men det blev bara en säsong i Portugal för högernian, som tog klivet till storsatsande Aalborg i somras.

Där har Thurin fått finna sig i en hård konkurrenssituation i det Aalborg som är med och tampas på flera fronter.

– Även om vi har många matcher är stämningen i truppen bra, och jag tycker att vi har gjort det väldigt bra hittills under säsongen. När man vinner matcher blir stämningen nästan automatiskt bra, och det gör det lättare att spela många matcher, säger Thurin, som har gjort 14 mål på sina åtta inledande matcher i klubben:

– Så är det med arbetsfördelningen, det är ett villkor och alla förstår att det behövs en bred trupp i en säsong med många matcher och många veckor där vi spelar två matcher.

Under lördagseftermiddagen ställs Thurin och hans Aalborg mot Holstebro i den danska ligan. Då är Aalborg på jakt efter sin åttonde raka seger i ligaupptakten.

– Jag vill tro att de ska försöka göra som när vi mötte dem senast, vilket innebär full press från start och mycket fysik. Deras chans att skapa ett resultat är att spela hårt mot oss för att bryta vår rytm och försöka hålla oss lugna så att de kan diktera matchen, summerar Thurin.

LÄNK: Läs hela intervjun med Jack Thurin här.