Svenska målskyttar i dansk slutspelsstrid

Jonas Larholm. Foto: Ribe-Esbjerg HH

Jonas Larholm och Ribe-Esbjerg HH tog en viktig poäng mot serieledaren GOG. Om hoppet att nå topp åtta ökade för ett ögonblick så sjönk det snabbt. Alexander Morsten nätade för KIF Kolding som vann ochj ökade försprånget på rätt sida strecket.

Ribe-Esbjerg fick nöja sig med det man själv åstadkom. Storskrällen var oerhört nära när femmålskytten och assistspecialisten Jonas Larholm och kompani matchade GOG in på sluttampen.

Det var jämnt hela vägen, Oscar Bergendahl grämde sig för ett missat skott och 28—27 stod sg inför slutminuten. GOG skulle dock komma tillbaka, jobbade fram straff i det sista anfallet och med sig en pinne från den oväntade dramatiken.

Eftersom KIF Kolding tog två poäng ledde Ribe-Esbjergs prestation ändå inte närmare slutspelsplats.

Målvakten Tim Winkler och niomålsskytten Peter Balling var de mest effektiva när Kolding sänkte Århus HB med 32–27. Alexander Morsten var lika fullt bland kandidaterna till matchvinnare, sex av sju avslut satt från linjen.

Både Kolding (21p) och Ribe-Esbjerg (18) har fyra matcher kvar av seriespelet. Fredericia HK finns också med i streckstriden på 18 poäng och två matcher mindre spelade.

HTH Herreligaen 26 februari
KIF Kolding–Århus HB 32–27 (17–13)
Kolding: Alexander Morsten 6, Andreas Flodman 3.
Ribe-Esbjerg HH–GOG 28–28 (12–12)
REHH: Jonas Larholm 5; GOG: Oscar Bergendahl 2.