Stark insats av Jonas Larholm — men Ribe-Esbjerg blev utan poäng

Jonas Larholm. Arkivbild. Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån.

Det var knappast någon dussinmatch när Jonas Larholm levererade mot Fredericia HK. Ribe-Esbjergs comeback efter paus och Larholms elva fullträffar räckte dock inte för att Ribe-Esbjerg skulle krypa uppåt i tabellen.

Ribe-Esbjerg ligger tolva av 14 lag i den danska ligan. Ändå var det en omvälvande kväll, där framförallt stöttepelaren Larholm flyttade fram positionerna. Svensken slog till elva gånger för hemmalaget och var inblandad i det mesta.

Larholms sista mål betydde utjämnat, 30–30 med två minuter kvar. Då var Ribe-Esbjerg på väg i en stark spurt från sex måls underläge och hade kompenserat för rött kort på tidigare Kristianstadspelaren Simon Birkefeldt.

Fredericia, med försvarsspecialisten Jesper Lindgren, tog dock hand om båda poängen tack vare avgörande mål på sluttampen.

Återstod för Ribe-Esbjerg och inte minst matchens lirare att acceptera förlusten.

– Vi sliter i matchen och på träningarna. Vi jobbar enormt hårt. Men det saknas fortfarande kvalitet för att spela iallafall 50 minuter på den nivå vi vet att vi kan.

– Vi visar vad vi kan när vi släpper handbromsen. Vi har en mental blockering och den försvann under en period, sade Larholm till JydskeVestkysten.

Ribe-Esbjerg har tre poäng på åtta matcher och fick släppa Fredericia med fyra pinnar förbi sig.

Ribe-Esbjerg HH–Fredericia HK 31–32 (13–15)