Søren Rasmussen klar med karriären

Søren Rasmussen under VM 2011. Foto: Emil Malmborg/Bildbyrån.

Efter 25 år som elitspelare meddelar Søren Rasmussen att han sätter skorna på hyllan till våren. Målvakten gör slutspurten med Ribe-Esbjerg HH i den danska ligan och kan se tillbaka på en karriär med många landskamper och flera år som Tysklandsproffs.

Rasmussen skrev på för Ribe-Esbjerg 2018 och den senaste förlängningen hade slutdatum i juni 2023. I samförstånd med klubben har 45-åringen nu ändrat planerna.

– Det har varit ett svårt beslut. Jag konstaterar att jag presterar bra i målet fortfarande och det är svårt att lämna en klubb där vi befinner oss mitt uppe i ett spännande projekt, säger han till klubbsajten.

– Under sommaren har jag dock märkt att tiden är inne att avsluta 25 års hård träning på toppnivå och istället ser jag fram emot nya uppgifter där min erfaren het kommer till nytta på andra sätt, fortsätter Rasmussen.

Han vaktade Flensburgs mål mellan 2010 och 2014 och nådde sin högsta landslagsnivå (41 A-landskamper) under samma period.

Kasper Hvidt var svår att komma runt som förstekeeper men VM i Sverige 2011 ägde rum med Rasmussen som en aktiv del av det danska silverlaget.

Det kommande karriärvalet kan redan ha inletts, Rasmussen började som målvaktstränare i Herning-Ikast HB förra säsongen.

Länk: Søren Rasmussen stopper i 2022 efter 4 sæsoner i Ribe-Esbjerg HH