Skjerns succémålvakt flyttar till Frankrike?

Emil Nielsen. Foto (arkiv): Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

Flera lyckade insatser i hård CL-konkurrens verkar ha betalat sig. Uppgifter i dansk media placerar Emil Nielsen i Nantes från och med nästa säsong. Det innebär också att Skjern som flera andra danska klubbar får leta ny målvakt.

TV2 Sport kommer med nyheten att Nielsen är nära att skriva på för tre år med den franska klubben som spelade final i Champions League i våras.

Därmed skulle han köpas loss från sitt nuvarande kontrakt i Skjern. 21-åringen har gång på gång löst uppgifterna i rampljuset och är redan ett aktat namn på spelarmarknaden.

Om flytten blir ett faktum sällar sig Skjern till klubbarna som måste förstärka mellan stolparna. Det gäller även GOG, där norske Ole Erevik beslutat sig för att sluta efter spelåret.

Ligaledaren Ålborg har däremot redan sett om sitt inför kommande säsonger. Både nyförvärvet Kristian Saeverås som imponerat och toppar målvaktsstatistiken och Mikael Aggefors som gjort sig oumbärlig på norra Jylland har kontrakt till och med 2021.

Aggefors stängde igen mot Ribe-Esbjerg i fredagens seriematch när hemmalaget också fick det bitvis knackigt med målproduktionen. Försvaret fungerade emellertid fint och Ålborg behövde aldrig släppa greppet  mot tabellnian.