Skandinavisk rockad i Holsterbro

Kevin Gulliksen. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Danska TTH Holsterbro gör en skandinavisk rockad till sommaren 2023. Högersexorna Rasmus Kier och Christian Jensen lämnar klubben och den norske landslagsmannen Kevin Gulliksen, också hemmahörande på högerkanten, värvas av Holsterbro.

Jensen kom till Holsterbro 2020 och Kier 2021, men deras resa i den danska klubben slutar till sommaren. Klubbdirektören John Mikkelsen har uttalat sig om saken.

– Både Christian och Rasmus har gjort en god insats i TTH-tröjan. De är goda lagkamrater som med sina personligheter och engagemang bidragit med massor av humor och gemenskap i klubben. Vi önskar de båda ett stort lycka till i framtiden, säger Mikkelsen till klubbens hemsida.

Två högerkanter ut innebär att någon måste fylla på – och det kommer blir Kevin Gulliksen.

Och vem är då den här Gulliksen? Den norske landslagsmannen har under de fyra senaste åren spelat sin handboll i Tyskland, först tre år i Minden och sedan ett i Göppingen. Gulliksens grönklädda Göppingen har haft en tuff säsong hittills och kamperar på en femtonde plats i Bundesliga och har hittills inte alls lyckats replikera sin femte plats från ifjol på ett särskilt bra sätt. Om Gulliksen får avsluta sin sejour i Tyskland på ett bättre sätt än det här får vi återkomma till i juni när Bundesliga-säsongen är slut.

Gulliksen berättar för klubben att han länge drömt om att spela i den danska ligan och att det sportsliga projektet i Holsterbro verkligen tilltalat honom.

– Efter fem år i Bundesliga känner jag mig redo att testa någonting nytt och efter att ha pratat med Arnór Atlason (tränare), klubben och mina danska lagkamrater här i Göppingen känner jag mig säker på att flytten till Holsterbro är det rätta för mig, säger han till klubbens hemsida.

Gulliksens kontrakt sträcker sig från 1 juli 2023 två år fram i tiden.