Sandell matchvinnare när Aalborg vann prestigematchen

Lukas Sandell. Foto: Aalborg Håndbold

GOG mot Aalborg, giganterna inom dansk handboll som båda satsar rejält, ställdes mot varandra under lördagen. Det blev Aalborg som segrade, mycket vare åtta mål och tre assist av Lukas Sandell.

GOG har redan gjort klart med Torbjörn Bergerud till nästa säsong och det ryktas dessutom om Jerry Tollbring. I laget finns redan spelare som Viktor Gisli Halgrimsson, Simon Pytlick, Oscar Bergendahl, Mathias Gidsel, Emil Jakobsen och Morten Olsen.

Aalborg då? Inte nog med att Mikael Aggefors, Felix Claar, Lukas Sandell och Jonas Samuelsson lirar där, dessutom är Magnus Saugstrup och Henrik Möllgaard tongivande. Och de har alltså gjort klart med självaste Mikkel Hansen, samtidigt som det ryktas om bland annat Max Darj, Jesper Nielsen och Mads Mensah.

Men nog om det. Lördagens match då? Det bjöds inte på något briljant försvarsspel, utan istället två lag som spelade riktigt bra och underhållande anfallshandboll. Morten Olsen hade en fin kväll med tio mål, men det räckte ändå inte riktigt för GOG.

Matchvinnare för Aalborg blev istället Lukas Sandell som gjorde åtta mål och tre assist. En riktigt fin prestation av högernian, som dessutom fick se Claar göra tre mål och sju assist.

Aalborg vann med och tog därmed in på serieledaren GOG.