Sæverås lämnar Ålborg efter säsongen – klar för Leipzig

Kristian Sæverås. Foto (arkiv): Aalborg Håndbold

Kristian Sæverås var målvakt i HK Malmö för två säsonger sedan – flytten gick sedan till Aalborg Håndbold där det blev guld direkt. Nästa säsong spelar norrmannen i Bundesliga och närmare bestämt i Leipzig, det skriver Aalborg Håndbold i ett pressmeddelande.

Stian Tönnesen plockade över norrmannen till HK Malmö för tre år sedan och det blev succé direkt när HK Malmö gick till klubbens första SM-final någonsin. Efter säsongen tog Sæverås steget till den danska ligan och topplaget Aalborg Håndbold.

Där bildade (och bildar) norrmannen ett fruktat målvaktspar tillsammans med Mikael Aggefors och det blev guld första säsongen. Även i år har Sæverås imponerat och närmar sig dessutom en av de två ordinarie målvaktsplatserna i det norska landslaget.

Succén har naturligtvis inte gått större klubbar förbi och Sæverås har nu kontrakterats av Leipzig från och med nästa säsong. Ett nytt fint steg för 23-åringen alltså.

– Det är lite vemodigt för mig eftersom jag verkligen trivs i Aalborg Håndbold. Jag har alltid velat utmana mig själv i en av de största ligorna och därför kunde jag inte tacka nej till erbjudandet från Leipzig. Först och främst är jag dock fokuserad på att avsluta min tid i Aalborg på bästa möjliga sätt och bidra till att vinna fler titlar, säger Kristian Sæverås i pressmeddelandet.