Rykte: Toft Hansen till Mors-Thy

Henrik Toft Hansen i en landskamp för Danmark. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

Enligt danska TV2 SPORT är landslagsstjärnan Henrik Toft Hansen på väg hem till Danmark igen. Rykten pekar på att mittsexan är klar för spel i Mors-Thy.

Henrik Toft Hansen har spelat i storklubbar som Aalborg Håndbold, SG Flensburg-Handewitt och HSV Hamburg. Sedan 2018 har han varit en del av ett stjärnspäckat Paris Saint-Germain Handball, men nu ser han ut att göra som landslagskollegan Mikkel Hansen – vända hem till Danmark. Danska TV2 SPORT skriver att Toft Hansen ska vara klar för spel i Mors-Thy, vilket skulle betyda att mittsexan återvänder till klubben efter 16 år.

Det nuvarande kontraktet med Paris Saint-Germain sträcker sig över nästa sommar. TV2 SPORT skriver att ingen av parterna vill kommentera värvningen, men att avtalet ska gälla från och med sommaren 2023.

Många av de danska landslagsspelarna har valt att vända hem till den inhemska ligan. Mikkel Hansen, Niklas Landin och Simon Hald är sedan tidigare klara för Aalborg (Landin och Hald ansluter sommaren 2023) och Rasmus Lauge ska till Bjerringbro-Silkeborg. Alla hemåtvändningar innebär att den danska ligan bli än mer intressant än tidigare.

Mors-Thy är dock inget topplag i den danska ligan, utan laget slutade slutade sexa i slutspelet förra säsongen. Men kanske kan Toft Hansen komma in med den stjärnglans och erfarenhet som krävs för att lyfta laget högre i ligan? Han har ju trots allt blivit mästare i tre olika länder, vunnit Champions League och tagit hem sex mästerskapstitlar med det danska landslaget.

Spel i Mors-Thy skulle innebära att Toft Hansen blir lagkamrat med den svenska trion Johan Nilsson, Axel Franzén och Marcus Norrbrink.

Toft Hansens meriter:

Franska mästerskapen: 2019, 2020, 2021, 2022

Franska cupen: 2021, 2022

Danska mästerskapen: 2012

Tyska mästerskapen: 2018

Champions League: 2013

OS: Guld 2016, silver 2020

VM: Guld 2019, silver 2013

EM: Guld 2012, brons 2022