Publik in på arenan i Danmark – snart även i Sverige?

Andreas Holst Jensen. Bild: Aalborg Håndbold.

Över fem månader. Så lång tid har det gått utan publik på läktarna i Danmark. Den danska klubben Ålborg meddelade idag på sin hemsida att det nu blir ändring på det.

Det handlar i ett första läge om träningsmatcher i danska Ålborgs hemmahall Jutlander Bank Arena. Detta efter att den danska regeringen tryckt upp restriktionerna med allmänna sammankomster till 500 personer. Det gör att den danska klubben går ut och meddelar att de ska testspela inför publik, redan på måndag.

18:30 ska matchen dra igång mot Skanderborg Handball och säsongskortsinnehavare ska få första tjing till det efterlängtade evenemanget. Publiktaket på 500 personer är inklusive spelare, ledare och funktionärer så det är ingen publikmängd att tala om i nuläget. Men efterlängtat är det för många handbollsintresserade.

Utöver den första testmatchen ska även två matcher till avverkas inför publik i augusti månad. I Sverige finns inga liknande beslut i nuläget men Folkhälsomyndigheten och Regeringen följer utvecklingen vecka för vecka.