Plötsliga uppgifter: Olsen lämnar GOG med omedelbar verkan

Morten Toft Olsen slutar i det danska landslaget. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN.

Morten Olsen är en av dansk handbolls största profiler. Men under torsdagen avslöjade danska TV2 att han lämnar sin klubb, GOG, med omedelbar verkan.

Morten Olsen har hunnit med spel i klubbar som Hannover och Bjerringbro-Silkeborg, men sedan 2020 har han varit tillbaka i moderklubben GOG, där han har varit en viktig bricka när talangfabriken har etablerat sig i toppen av dansk handboll.

Där såg han nu ut att göra sin sista säsong, då han meddelade att karriären var över efter säsongen och att han skulle ta över tränarjobbet i danska Ringsted. Ett uppdrag som dock blev avblåst då GOG meddelade att man hade förlängt avtalet med Olsen i stället.

Men under torsdagsmorgonen uppgav danska TV2 att Olsen lämnar GOG med omedelbar verkan, något som lagkamraterna ska ha blivit informerade om efter lagets seger mot Porto under onsdagskvällen.

Enligt uppgifterna har Olsen således gjort sin sista match i GOG, men varken Olsen själv eller klubbens direktör Kasper Jørgensen har velat kommentera uppgifterna. Men enligt TV2 har beslutet fattats efter en turbulent höst i klubben både på- och utanför planen.

Det är ännu oklart huruvida Olsen kommer att lämna för spel i något annat lag.

LÄNK: Morten Olsen lämnar GOG med omedelbar verkan