Officiellt: Floppvärvningen lämnar IFK Kristianstad

Simon Birkefeldt. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Simon Birkefeldt lyckades aldrig i IFK Kristianstad – nu är det klart att floppvärvningen lämnar klubben för spel i Ribe-Esbjerg.

– Det har gått väldigt fort, vilket jag är oerhört glad över. Efter ett par år utanför Danmark har Ribe-Esbjerg gett mig möjligheten att komma hem och prova mina krafter
i den danska ligan. Jag hoppas kunna bidra till laget med min kompetens och mitt engagemang så att vi tillsammans kan nå vår målsättning om en plats i slutspelet, säger Simon Birkefeldt till Ribe-Esbjergs hemsida.

I samband med IFK Kristianstads match mot Önnereds HK i fredags rapporterade Kristianstadsbladet om att Simon Birkefeldt helt saknades i truppen. Spekulationerna drog genast igång om var högernian höll hus och om det var en flytt på gång. Nu går alltså hans nya klubb Ribe-Esbjerg ut och presenterar honom som deras senaste värvning.

– Värvningen av Simon Birkefeldt betyder mycket för vår träningsmiljö och självklart också när matcherna ska spelas. Simon är främst skicklig i det defensiva arbetet, men ska också bidra offensivt. Vi får in en taggad spelare som jag förväntar mig kommer att bidra redan på måndag, säger klubbens huvudtränare Kristian Kristensen.

Simon Birkefeldt skrev på för IFK Kristianstad inför förra säsongen men lyckades aldrig
i den svenska storklubben. Nu får 29-åringen en chans att få fart på karriären igen.

LÄNK: Simon Birkefeldt skifter til Ribe-Esbjerg HH øjeblikkeligt