Officiellt: Bergerud klar för GOG

Torbjörn Bergerud Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

GOG fortsätter att spänna musklerna. Nu har den danska storklubben presenterat Torbjörn Bergerud till nästa säsong.

– GOG är en klubb som spelar snabb och bra handboll och jag är säker på att jag kommer att utvecklas som spelare här. Dessutom är GOG bland de bästa lagen i Danmark och det är viktigt för mig att komma till en klubb som spelar om titlar. Jag tycker att truppen ser mycket stark ut och GOG har alla möjligheter att vara med och spela om guldet, säger Bergerud till klubbens hemsida.

Torbjörn Bergerud fick fart på karriären i Lugi och blev sedan proffs i TTH Holstebro innan flytten gick vidare till SG Flensburg-Handewitt Den norske målvakten hade en fin start på tiden i Flensburg men har haft en tuffare säsong i år och det blev inget nytt kontrakt i Tyskland. Istället blir det alltså GOG för 27-åringen.

– I GOG är vi mycket stolta och fantastiskt glada över att vi kan hit ett internationellt toppnamn till klubben. Det vittnar om att vi finns med i tankarna hos de bästa spelarna i världen, säger GOG-direktören Kasper Jørgensen.

Torbjörn Bergerud har skrivit på ett ettårskontrakt med GOG och därmed ligger vägen öppen för en flytt till PSG 2022, precis som det har ryktats om tidigare.

LÄNK: Norsk landsholdsstjerne til GOG