Nästa steg för Samuelsson – Aalborg Håndbold

Jonas Samuelsson. Foto Aalborg Håndbold

Tidigare under dagen berättade Handbollskanalen att Jonas Samuelsson lämnar Skanderborg efter säsongen. Nu har högersexan presenterats av Aalborg Håndbold.

– Jag är i ett skede i min karriär där jag vill ha nya utmaningar. Aalborg Håndbold var överst på min lista och känns som helt rätt steg för mig. Jag är glad över att få kämpa om flera titlar tillsammans med klubben och ser fram emot att hälsa på alla fans som jag har upplevt vid bortamatcher i Jutlander Bank Arena, säger Samuelsson till hemsidan.

Jonas Samuelsson flyttade till Danmark 2015 då han skrev på för SönderjyskE. Efter det var han en kort period i HC Midtjylland innan flytten gick till Skanderborg. Högersexan har utvecklats varje år i Danmark och nu tar han ett stort kliv upp i karriären med flytten till det regerande danska mästarlaget.

– Jag är riktigt glad över att vi fåt hit Jonas Samuelsson, det är en mycket duktig spelare som har en hög nivå både framåt och bakåt. Han kommer att tillföra ytterligare kvalitet till nästa års trupp, säger Jan Larsen från Aalborg Håndbold till hemsidan.

Jonas Samuelsson har skrivit på ett treårskontrakt med Aalborg och blir där lagkamrat med Mikael Aggefors.

LÄNK: Svensk fløjspiller skifter til Aalborg Håndbold