Mors-Thy torskade igen – trots sju mål av Dahlin

Marcus Dahlin, tia i den danska skytteligan. Foto: morsthy.dk

Det har varit en tung start på säsongen för danska Mors-Thy. Igår åkte laget till Bjerringbro-Silkeborg och inkasserade femte raka förlusten (23-27), trots sju mål av Marcus Dahlin.

Fem matcher, fem förluster. Det är Mors inledande facit på säsongen 18/19. Positivt är dock att det har varit hyfsat jämna matcher och laget som mest förlorat med fem bollar. Men förluster är förluster och igår kom den senaste mot Bjerringbro-Silkeborg.

Den första halvleken var det som förstörde matchen för bortalaget. Efter en kvart spelad stod det 9-5 till hemmalaget och halvtidsresultatet läste 18-11 till Bjerrinbro.

I den andra halvleken tog sig Mors närmare, men aldrig riktigt nära, och förlusten med 23-27 var ett faktum.

Positivt för Mors-Thy och svenska ögon var att Marcus Dahlin, som gjorde 141 mål förra säsongen, satte sju av tolv från sin högernia. Han hade nog dock hellre vunnit matchen.

Dahlin och company får nog svårt att plocka en seger i nästa omgång också då de tar emot ledande Holstebro.

1. Holstebro 4 4 0 0 140:115 8
2. Bjerringbro/Silkeborg 5 3 1 1 144:142 7
3. Aalborg 3 3 0 0 89:74 6
4. GOG 4 3 0 1 123:110 6
5. Arhus 4 3 0 1 120:112 6
6. Sonderjyske 4 2 0 2 112:105 4
7. Skjern 4 2 0 2 124:125 4
8. Skanderborg 4 2 0 2 120:123 4