Mikael Aggefors med näst bäst räddningsprocent i ligan

Mikael Aggefors fortsätter att imponera på andra sidan sundet. Efter 20 danska ligaomgångar ligger svensken delad tvåa i målvaktsligan sett till räddningsprocent. 

Så sent som i december månad förlängde Mikael Aggefors sitt kontrakt med den danska klubben Aalborg. Det nya avtalet sträcker sig hela vägen fram till sommaren 2021 och är ett tydligt bevis på att både klubben och spelaren är nöjda med varandra.

Det går att förstå med tanke på hur bra det faktiskt går för Mikael Aggefors i den danska ligan. Efter nästan 21 färdigspelade danska ligaomgångar ligger svensken nämligen delad tvåa i den totala målvaktsligan sett till räddningsprocent. På sina 20 spelade matcher han han lyckats skrapa ihop 36%. Därmed har han också bara lägre räddningsprocent än Torbjörn Sittrup Bergerud i TTH Holsebro (38%), men samma som Søren Rasmussen i Bjerringbro-Silkeborg.

Aalborg finns med strax efter toppen i 888ligan och är på väg mot slutspel med några få omgångar kvar att spela av grundserien. Om det vill säg väl slutar laget dessutom topp 4 och får en bättre resa i vårens slutspel.

Källa: Hbold.dk