Michael V. Knudsen kvar i Bjerringbro-Silkeborg

Michael Knudsen, Bjerringbro-Silkeborg. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

Bjerringbro-Silkeborg säkrar mycket erfarenhet, både på spelar- och ledarsidan. Senast gäller det gedigna mittsexan Michael V. Knudsen som efter karriärslut tar vid som sportchef.

Knudsen gjorde flera avslutande säsonger på Jylland innan han ställde skorna på hyllan i slutet av våren. Frågan om framtiden var då öppen i ett par månader.

BSH:s hemsida meddelar nu vilka uppgifter 41-åringen tar sig an härnäst. I rollen som sportchef hoppas klubben dra nytta av hans kontaktnät från många år på den internationella scenen. Bland annat på linjen i SG Flensburg-Handewitt 2005-14.

– Jag har svårt att släppa idrotten helt, så möjligheten att prägla BSH och utveckla klubben vidare tilltalar mig. Jag känner klubben väl efter sex år och kan bidrar med att ta oss ett steg till och vinna fler titlar. Det har varit mitt mål som spelare och nu gäller samma sak i jobbet utanför banan, säger Knudsen till klubbens hemsida.

Ansvar för ungdomssidan och talangutveckljng i tätt samarbete med elitlaget ligger på hans bord från och med nästa månad.

– Klubben har redan ett bra upplägg på ungdomssidan, men ledningen vill gärna förbättra det och se till att egna talanger kontinuerligt når ligalaget, säger klubbdirektör Jesper Schou till hemsidan.

Länk: Michael V. Knudsen bliver i Bjerringbro-Silkeborg