Mathias Gidsel vittnar om hög belastning

Mathias Gidsel, Danmark och GOG. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN /

Mathias Gidsel slog igenom stort under OS och har fortsatt målfesten i GOG under hösten. Det danska stjärnskottet ger en annan bild till TV2 – han har varit sjuk långa stunder de senaste veckorna.

– Det är mitt ansvar att berätta historien. Hur hög belastning det är på oss spelare, säger han.

Träning dagen före match och urladdning på matchdagen. Mer har Gidsel inte kunnat medverka på slutet för sitt klubblag. I samma stund som Gidsel upplyser om sin stressade situation ger GOG också klartecken för full återhämtning, niometaren har helt ledigt från handbollen i sex dagar efter insatsen under helgen som gick.

Med VM och OS utöver klubbkalenderns liga och Europacup-datum har Gidsel haft det hektiskt under 2021. Det täta matchandet har också satt sina spår hos 22-åringen.

– Jag tror helt enkelt att kroppen är sliten. Och immunförsvar är det inte mycket kvar av. Jag tror att kroppen ger igen och säger: ”Vad fan gör du, när du åker till match?” Jag ligger nämligen ofta sjuk för närvarande och det finns inget överskott rent fysiskt, säger han till TV2.

Gidsel håller noggrann koll på sitt eget upplägg, i samarbete med GOG:s tränare och medicinska team.

– I det stora perspektivet får nog lite högre instanser gå igenom det här med spelarnas och landslagsspelarnas belastning. Jag vet absolut att det har varit corona och ett OS-år som gör det extra, extra tufft. Men att man startar säsongen fem-sex dagar efter OS med en cupmatch och ska ut i det som blev en oerhört hård kvalmatch mot Celje – för mig känns det som att det inte tas speciellt stort hänsyn till oss landslagsspelare, säger Gidsel till TV2.

Länk: Udkørt Mathias Gidsel får fri