Marcus Dahlin i stabil målform – men fortsatt tufft för Mors-Thy

Foto: TV2 Sport

Jumbolaget började med att hålla nollan i fem minuter och Marcus Dahlin gjorde totalt fem mål. Efter slutsekundsdramatik fick Mors-Thy än en gång slicka såren efter ett nederlag, denna gång mot TTH Holstebro och Viktor Östlund.

Mors-Thy har spelat jämnt mot flera av topplagen i den danska ligan. I poängkolumnen ligger laget emellertid i den absoluta botten.

Torsdagens 29–30-fall på hemmaplan var den sjätte raka förlusten.

Trots en stark start, utökad ledning i början av andra halvlek och 23–17 på tavlan. Mors-Thy återfick nerverna hos ett poängjagande lag och tappade sitt lediga spelsätt. Det öppnade för TTH Holstebro som närmade sig med sju mot sex i angreppsfas och tidigare svar om att man inte behövde stirra upp sig.

Serietrean kvitterade med fem minuter kvar, högernian Peter Balling tog viktiga avslut och Viktor Östlund bidrog med fyra mål.

För Mors-Thy och Dahlin, vars sista försök tog stopp i försvarsblocket finns fortfarande en mental puckel. Den svenske skyttens ord, inför matchen, gäller fortfarande.

– Man får inte glömma att vi har mött bra lag. Vi har faktiskt spelat bra och varit nära, så vi vet att vi kan spela bra handboll. Vi ska bara tro på det, så ska det nog komma, sade han till klubbens hemsida.

Skjern och den inhemska ligan har varit en dålig kombination i september. Efter helgens triumf i Champions League klarade mästarlaget av bara farten av nykomlingen Lemvig Thyborøn.

Det blev dock 60 minuter med arbetskläderna på för speluppbyggaren Jesper Konradsson (sex mål) och försvarsfokuserade Jonathan Stenbäcken.

Gästerna ledde aldrig matchen, å andra sidan fick Skjern aldrig njuta av något avgörande ryck. Sakta men säkert malde de grönklädda istället ner motståndet till 30–25.

Mors-Thy HB–TTH Holstebro 29–30 (13–12)
Mors-Thy: Marcus Dahlin 5; TTH: Viktor Östlund 4.
Skjern HB–Lemvig-Thyborøn HB 30–25 (15–14)
Skjern: Jesper Konradsson 6, Jonathan Stenbäcken 1.