Lukas Nilsson gick vinnande ur svenskmötet

Lukas Nilsson, Aalborg Håndbold. Foto: Aalborg Håndbold

Aalborg och Bjerringbro-Silkeborg är två av de förmodade topplagen i den danska ligan. När de ställdes mot varandra under lördagen var det Lukas Nilsson och hans Aalborg som gick segrande med 34–28. Ett resultat som innebär att man befäster serieledningen.

Aalborg har storsatsat och strävar efter att vara en utmanare i Champions League. Därför är det ingen superskräll att laget har gått som tåget i den inhemska ligan, där man inför lördagens toppmöte med Bjerringbro-Silkeborg elva (!) inledande matcher.

En svit som förlängdes ytterligare i lördagens svenskmöte. Det var nämligen Lukas Nilsson och Fabian Norstens Aalborg som gick vinnande ur bataljen med 34–28, detta efter bland annat fyra mål av Lukas Nilsson och sex pytsar av fixstjärnan Mikkel Hansen.

Glädjande hos Bjerringbro-Silkeborg var att William Bogojevic, som har tagit sig tillbaka från knäskada, svarade för fem mål – målbäst hos gästerna.

Segern innebär Aalborgs tolfte raka och mycket talar för att den danska ligan redan nu är avgjord i praktiken. Bjerringbro-Silkeborg parkerar i sin tur på femte plats, fem poäng bakom suveräna Aalborg.

Aalborg–Bjerringbro-Silkeborg 34–28 (20–16)

Aalborg: Lukas Nilsson 4.

Bjerringbro-Silkeborg: William Bogojevic 5, Ludvig Hallbäck 1