Lukas Karlsson i funderingar om framtiden

Lukas Karlsson. Foto: Ribe-Esbjerg

Kontraktet med Ribe-Esbjerg går ut efter säsongen. Familjen kommer först, Lukas Karlsson vill fortfarande mer med handbollskarriären. Det berättar den svenska spelfördelaren i en intervju med Jydske Vestkysten.

Karlsson, 36, har den mest spännande delen av säsongen kvar. Uppstickaren Ribe-Esbjerg belägrar för närvarande den sista platsen som innebär slutspel.

Niometaren är en nödvändig del i lagbygget efter tre säsonger, har agerat stark poängspelare i samtliga 24 matcher (80 mål och 78 assist).

Vad som händer när Ribe-Esbjerg spelat färdigt är fortfarande en öppen fråga, med funderingar i olika riktningar.

– Hade du frågat mig för några år sidan hade jag säkert sagt att jag inte skulle spela så länge, men det har varit kul att spela handboll de senaste åren med Ribe-Esbjerg och kroppen har mått överraskande bra, säger Karlsson till Jydske Vestkysten.

Tillvaron med frun, tidigare landslagsspelaren Ida Bjørndalen Karlsson och sonen Oskar ska vägas in. Karlsson lämnar en öppning i samtalet i tidningen.

– Alla handbollspelare jag pratat med som slutat har sagt: ”Spela tills du inte tycker det är skoj längre. När du väl har slutat är det svårt att komma tillbaka. Därför tänker jag lite att det är bättre att spela ett år för mycket än för lite.

Länk: Trods kontraktudløb: Ribe-Esbjergs styrmand har mod på mere håndbold

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here