Lukas Karlsson i fokus efter klassiskt fälleben

Igår tog KIF Kolding Kobenhavn viktiga poäng i den danska ligan. I och med bortasegern, 20-29, mot Skanderborg Håndbold klamrar sig Kolding kvar i toppen av tabellen. Efter matchen var det dock mest fokus på svenske Lukas Karlsson som hindrade Skandeborgs Tim Sörensen i en kontring med ett klassiskt fälleben.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det var med kvarten kvar att spela och ledning för bortalaget Kolding 16-19, som Skandeborg fick ett kontringsläge. Lagets högerkant tog fart men hindrades på ett oschysst sätt av Koldings Lukas Karlsson.

Kommentatorn Bent Nyegaard analyserade situationen – Det är ett tydlig fälleben… Det är ganska allvarligt. Det borde vara en diskvalificering.

Domarna missade den situationen och Karlsson kunde fortsätta matchen.

Lukas själv höll med om att hans tilltag inte var något han var stolt över. – Det var dumt gjort av mig och jag bad honom om ursäkt. Man fattar beslut på en hundradels sekund, men självklart skulle jag inte gjort det, säger Karlsson i en intervju med danska TV2.

I intervjun med Lukas diskuterades det också att DHFs disciplinnämnd kan titta på situationen och stänga av Lukas i efterhand. Detta var dock inget som svensken oroade sig för. – Om så är fallet kan de dela ut avstängningar i efterhand hela tiden. Det inträffar inne på linje tre – fyra gånger varje match. Men självklart var det dumt gjort av mig. Jag borde inte ha gjort det men jag tror inte att det är så farligt. Jag är lugn.

Se fällebenet och intervju med både Lukas Karlsson och Tim Sörensen här.

Skanderborg Håndbold – KIF Kolding København 20-29 (10-15)
SKA: Mikkel Kaagaard 5, Morten Kirk Olesen 3, Besard Hakaj 2, Rasmus Kaagaard 2, Martin Mauer Larsen 2, Mads Thomsen 2, Tim Sørensen 2, Jacob Aaquist 1, Kasper Foder Nielsen 1.
KIF: Bo Spellerberg 10 (4), Torsten Laen 4, Magnus Landin 4, Konstantin Igropulo 4, Lukas Karlsson 3, Lasse Andersson 2, Lars Jørgensen 1, Sebastian Augustinussen 1.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here