Livsviktig seger för Mors-Thy

Marcus Dahlin, Mors-Thy. Foto (arkiv): Mors-Thy Håndbold

Mors-Thy kämpar för överlevnad i Danmarks högstadivision och tack vare den knappa segern borta mot Kolding ska det nu mycket till för att laget ska åka ur.

Visserligen lever hotet om kval för att hålla sig kvar i allra högsta grad, men nu ska det otroligt mycket till för att Mors-Thy ska sluta sist i tabellen och därmed åka direkt ur. För Kolding däremot ser det betydligt tuffare ut även om de har en trepoängsfördel mot jumbon Ringsted.

Det var Mors-Thy som startade matchen bäst och tack vare ett bra anfallsspel kunde laget gå upp i ledning med 12–6. Men så slarvade bortalaget och Kolding kunde närma sig betydligt. Ställningen i paus var 12–14.

I den andra halvleken var det kamp rätt igenom. Det var jämnt fram till 19–20 innan Mors-Thy kunde dra ifrån och vinna med 28–25.

Hur gick de för svenskarna i matchen? Andreas Flodman gjorde fyra mål för Kolding medan Marcus Dahlin bombade dit fem för Mors-Thy.

KIF Kolding-Mors-Thy 25-28 (12-14)

KIF Kolding: Andreas Væver 6, Kasper Andersen 6, Olafur Gustfsson 5, Andreas Flodman 4, Jens Peschardt 2, Cyril Viudes 2.

Mors-Thy: Søren Nørgaard 7, Mads Andersen 7, Marcus Dahlin 5, Erik Toft 3, Stefan Nielsen 1, Allan Hansen 1, Kasper Lindgren 1, Kasper Kristiansen 1, Jakob Hessellund 1, Asbjørn Madsen 1.

LÄNK: Europamester