Lars Christiansen blir sportchef i Kolding

Lars Christiansen i det danska landslaget. Foto (arkiv): Niklas Larsson © Bildbyrån

KIF Kolding får in en tidigare spelarikon med ett stort kontaktnät som sportchef. Lars Christiansen återvänder till dansk handboll och jobbar framöver i klubben där hans aktiva karriär gick i mål 2012, meddelar Kolding på sin hemsida.

Christiansen hade en gedigen framfart på vänsterkanten med 14 år i SG Flensburg-Handewitt och över 1 500 mål i Danmarks landslag.

Efter spelartiden fortsatte tillvaron i internationell handboll, först som TV-expert och senare sportchef i Flensburg.

Bakslaget och kicken som kom i våras har fått Christiansen att se sig om. KIF Kolding var mer än villigt att ta in klubblegenden i organisationen.

– Det är en stor dag idag för hela Kolding. När vi anställer Lars Christiansen får vi både en sportslig resurs och en helt speciell personlighet in i miljön kring klubben, alla kommer att lägga märke till det både på och utanför planen, säger klubbdirektören Christian Hjermind till sajten.

Kolding gick igenom ett stålbad med pressad ekonomi och skrala placeringar i början av 20-talet. Femteplatsen under 2022/23 var helt klart ett skönt fall framåt för Jyllandsklubben.

– Det är en klubb med många titlar och traditioner som har en stor roll i dansk handbollhistoria. Samtidigt är det en klubb som bör tillhöra toppen igen – det är en av orsakerna till att jag sagt ja till utmaningen och möjligheten, säger Christiansen till klubbens hemsida.

Länk: Lars Christiansen tiltræder som Sportschef i KIF Kolding