Konradsson målbäst när Skjern bröt ovanligt tunga trenden

Skjerns Jesper Konradsson. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

Jesper Konradsson var målfarligast på planen när Skjern vann över Mors-Thy med 30-28 i danska HTH-Ligaen. Mittnians sex mål ledde till att laget bröt en fyra matcher lång förlustsvit i ligan. Även William Bogojevic målade och fixade poäng för sitt Bjerringbro-Silkeborg.

Senast topplaget Skjern förlorade fyra raka matcher i danska högstaserien var i slutspelet 2014 – då torskade man dubbla möten mot Ålborg och sen tredjeplacerings-mötena mot Holstebro. Så det började bli måsteläge för Skjern som just precis förlorat fyra raka ligamatcher, den här gången mot enklare och mer varierat motstånd.

För motståndet under fredagen stod åttondeplacerade Mors-Thy, med lika många poäng som Skjern. Men det var det gröna hemmalaget som vara starkare i mittenmötet som vanns med 30-28 – där Jesper Konradsson var målstarkast av alla med sina sex nät. Jonathan Stenbäcken på vänsternio kom strax efter på tre mål.

I fredagens andra ligamöte fortsatte William Bogojevic att producera mål för Bjerringbro-Silkeborg. Niometersspelaren hängde fyra i matchen mot Skanderborg som slutade oavgjort 30-30.

I och med segern går Bjerringbro-Silkeborg om Holstebro till tredjeplatsen i tabellen medan Skjern avancerar till sjätteplats.