Klavs Bruun Jørgensen får fotbollsjobb

Klavs Bruun Jörgensen. Photo: Daniel Stiller, Bildbyrån.

Klavs Bruun Jørgensen slår an en ny ton i sin ledargärning. Förbundskaptenen i danska damlandslaget 2015-20 har fotboll framför sig när han blir mental tränare för Lyngby BK:s akademispelare.

Lyngby bryter barriären mellan sporterna och anställer Bruun Jørgensen. Bland annat tack vare hans gedigna erfarenhet som idrottsutövare och elittränare.

Hållpunkterna i hans meritlista är bland annat Virum-Sorgenfri Håndboldklub, GOG och sedermera AG København som aktiv spelare.

Tränarbanan tog sin början i samma storklubb, Bruun Jørgensen ledde också Nordsjälland och Team Tvis Holstebro innan han klev in i förbundet med uppdrag både på herr- och damsidan.

Samarbetet avslutades någon månad efter VM i Japan i vintras, vilket öppnade för bland annat Lyngbys erbjudande.

– Då de först tog kontakt med idén om att jag skulle bli mental tränare och sparringpartner tänkte jag att det var märkligt att de ville ha tag i mig. Men Andreas Byder (klubbdirektör, journ. anm.) känner mig och mitt engagemang i unga människor.

– Vi har gått igenom planen och det känns helt rätt att vara en del av Lyngbys spännande projekt och arbeta med unga, talangfulla spelare, säger Bruun Jørgensen till klubbens hemsida.

Länk: Klavs Bruun Jørgensen bliver mentaltræner på akademiet