Klart: Viktor Östlund lämnar TTH Holstebro efter säsongen

Viktor Östlund. Foto: TTH Holstebro

Viktor Östlund är inne på sin tredje säsong i TTH Holstebro efter att han anslöt från Eskilstuna Guif. Men det blir inte fler säsonger i Holstebro eftersom Östlund söker nya utmaningar, det skriver klubben på sin hemsida.

Viktor Östlund har varit en viktig kugge för TTH Holstebro sedan han kom till klubben 2016. 26-åringen står noterad för 96 matcher och har varit en pålitlig målskytt och försvarsspelare under hela sin tid i klubben.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Viktor. Han har haft en bra tid sedan han kom till klubben 2016 och under slutet av förra säsongen fick vi verkligen se hans potential, bland annat under Final Four. Han är en spelare som har utvecklats på många områden, men Viktor och klubben har kommit överens om att han behöver nya utmaningar, säger TTH-direktören John Mikkelsen till klubbens hemsida.

När Östlund kom till TTH Holstebro var det hans första klubb utomlands efter tiden i Guif. Det är inte omöjligt att svensken stannar i Danmark, men ännu har han inte gjort klart med någon ny klubb.

– Jag kom till TTH Holstebro med en stor önskan om att utvecklas och det tycker jag att jag har gjort. Det har samtidigt varit en upplevelse att leva i ett nytt land och spela i ett nytt lag – och den här tiden har varit fylld med fina upplevelser i en bra klubb. Jag har inte klart med någon ny klubb, just nu undersöker jag alla möjligheter. Jag är bara 26 år gammal och vet att jag har många år kvar, säger Viktor Östlund till hemsidan.

LÄNK: Svensk TTH-back søger nye udfordringer