KLART: Thynell lämnar SönderjyskE – ryktas om Frankrike

Mattias Thynell. Foto: JCFoto

Mattias Thynell lämnar sin danska klubb SönderjyskE efter säsongen, rapporterar klubben i ett pressmeddelande. Det är ännu oklart vart den svenske vänsternian tar vägen, men det ryktas om Frankrike.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

28-årige Thynell är inne på sin tredje säsong för den danska klubben SönderjyskE. Det kommer att bli svenskens sista. Förra säsongen var hans bästa då han blev lagets bäste målskytt med 121 mål. I år har det gått trögare med 27 mål på 7 matcher där skador har satt stopp för framfarten. Och nu vill alltså svensken leta sig vidare för fler handbollsäventyr.

— Jag spelar min tredje säsong i SönderjyskeE, där jag trivs. Senaste året tackade jag nej till andra klubbar och valde SönderjyskE då jag inte kunde slita mig från människorna och klubben. Men den senaste tiden har önskan att testa ett nytt äventyr vuxit fram mer och mer, säger svensken till klubbens hemsida.

Thynell överöses med superlativ av sin tränare Kasper Christensen som menar att den 201 cm långe vänsternian har varit en vital del för klubben, både på planen och i omklädningsrummet.

Vilket omklädningsrum Thynell tar väskan till nästa säsong är ännu oklart, men danska tidningen JydsjeVestkysten skriver att de har tagit del av information som säger att det finns intresse från den franska ligan.

Mattias Thynell är född 1990 och fostrad i OV Helsingborg. Han gick sedan via HK Malmö till IK Sävehof och var mycket bra under sina sista säsonger i Sverige.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here