Klart: Steinn Jonsson stannar i Ribe-Esbjerg

Gunnar Steinn Jónsson, här från tiden i IFK Kristianstad. Foto: IFK Kristianstad

Gunnar Steinn Jonsson har gjort det fint i Ribe-Esbjerg sedan flytten från IFK Kristianstad. Nu belönas islänningen med ett nytt kontrakt till 2021.

– Jag är mycket glad över att få fortsätta vara en del av det spännande projekt som är igång i Ribe-Esbjerg. Både jag och min familj trivs riktigt bra i Esbjerg, så det var ett enkelt beslut att förlänga avtalet. Vi i laget har inte börjat så bra i februari, men vi har fullt fokus på att säkra en slutspelsplats och väl där kan allt hända, säger Gunnar Steinn Jonsson i ett pressmeddelande.

Steinn Jonsson, som tidigare även representerat HK Drott i Sverige, hade inte någon särskilt lyckad tid i IFK Kristianstad. Speltiden blev lidande och därför flyttade islänningen till den danska ligan och närmare bestämt Ribe-Esbjerg. Där är mittnian nu inne på sin andra säsong, och det blir alltså minst en till.

– Gunnar har varit en viktig del i vårt lag och det är en allsidig spelare som kan spela både framåt och bakåt. Vi är mycket glada över att vi även nästa säsong kommer att få ta del av hans spel, säger Johnny Nim från klubben.