KLART: Bjerringbro-Silkeborg värvar ny högersexa

Publikhav Foto: Mats Engfors

Bjerringbro-Silkeborg slutade bara på en tredjeplats förra säsongen. Nu rustar klubben upp sin trupp för att kunna göra ett bättre resultat nästa säsong. Senast in i truppen är högersexan Frederik Skov.

Bjerringbro-Silkeborg hamnade utanför Europaplatserna förra säsongen, men hoppas studsa tillbaka och ta sig ut i Europa igen nästa år. För att lyckas med stärks truppen inför hösten.

Det senaste nyförvärvet är högersexan Frederik Skov, som senast spenderat fyra år i norsk handboll. Högersexan har spelat i norska andradivisionen, i Haugesund, men hoppas ta ytterligare steg i sin utveckling. 24-åringen är uppvuxen i området och har en stark lokal anknytning.

– Jag hoppas att jag kan bidra med bra handboll från kanten så länge Johan Hansen är skadad och sedan ta det därifrån. Jag vill hjälpa laget att vinna matcher. Jag vill bidra till laget både på planen med mitt handbollsspel och utanför planen med ett gott humör, säger Frederik Skov till BSV:s officiella hemsida.

Tanken är att Frederik Skov ska ersätta Rasmus Kier, som inför nästa säsong flyttar till Skive FH. Det är dock Johan Hansen som är förstavalet på högersex, något som Frederik Skov är medveten om. För närvarande är Johan Hansen skadad.

– Vi är glada att välkomna Frederik Skov, som är en duktig kantspelare till höger, som fortfarande kan utvecklas, säger BSV-tränaren Peter Bredsdorff-Larsen.

– Vi är glada över han har inställning att vilja vara med och bidra medan Johan Hansen är otillgänglig på grund av sin skada. Jag räknar med att han kan bidra med både små och stora uppgifter under den kommande säsongen.