Kisum förstärker SønderjyskE

Kasper Kisum. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / Cop 110

Kasper Kisum lämnar ett danskt lag för ett annat. Efter fyra år i Nordsjælland Håndbold kommer vänsternian nu förstärka SønderjyskE. 

– Jag är otroligt glad över mitt byte till SønderjyskE, säger han till klubbens hemsida

Den två meter långa vänsternian Kasper Kisum har provat på flera olika ligor under karriären. I den inhemska ligan har han varit en del av TMS Ringsted och Nordsjælland Håndbold, medan han i Frankrike spelade för Fenix Toulouse Handball. Under tre år i Bundesliga hann Kisum representera SG Flensburg-Handewitt, TV Bittenfeld och TSV Hannover-Burgdorf.

Från och med nu kommer Kisum ha ytterligare en klubb på CV’t. SønderjyskE presenterar dansken som klubbens nytillskott.

– Här finns ett superprofessionellt ligaupplägg och en väldigt stark stab kring laget, som helt matchar mina ambitioner, säger Kisum till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag kände tränarteamet, sportchefen och några av spelarna innan och det har varit en stor fördel här i inledningsskedet. Nu när jag har träffat resten av laget och många av människorna bakom laget känner jag mig otroligt privilegierad och välkommen. Jag ser fram emot att få bidra till det hela och hjälpa till att lyfta laget ytterligare

Lagets huvudtränare, Klavs Bruun Jørgensen är nöjd med tillskottet.

– Kasper Kisum är en mångsidig vänsternia med mycket erfarenhet från både danska ligan och utomlands. Jag är säker på att han kommer att vara ett riktigt bra komplement till Kristian Stranden och Malthe Damgård i våra strävanden att ta en slutspelsplats under kommande säsong, säger han.