KIF Kolding förstärker från Bundesliga

Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån.

Frisch Auf Göppingens niometare Tobias Ellebaek är på gång att återvända till Danmark. KIF Koldings sportchef Lars Christiansen bjuder på nyheten om ett nyförvärv till nästa säsong i ett samtal med TV2.

Ellebaek är inne på sitt fjärde år i Göppingen. 97 matcher och 194 mål i skrivande stund ger erfarenhet som kommer Kolding till del från och med 2024/25.

I den danska klubben välkomnar Christiansen ett viktigt tillskott.

– Vi tror på att han kan vara med och lyfta oss dit vi gärna vill. Vi förlorar ju Erik Toft på den positionen och han (Ellebaek) har under de senaste åren visat vad han står för i Bundesliga. Han kan helt säkert bidra med en något av det som vi efterfrågar, säger sportchefen till TV2.

Kolding ligger för närvarande sist i ligaspelet, framstegen under 2022/23 med efterlängtad slutspelsplats kan ha ebbat ut.

– Ett byte till KIF Kolding passar riktigt bra i min karriär just nu. Efter fyra år i Tyskland ser jag fram emot att komma hem till den danska ligan, som bara blir starkare och mer konkurrensduglig, säger Ellebaek i klubbens pressmeddelande.

Ellebaek spelade för Mors-Thy HB och Ålborg HB på högsta nivå i Danmark innan han blev Bundesligaproffs.

Länk: KIF henter spiller i Bundesligaen