Kastade in öl och trumpinnar – stängs av i ett år

Kolding. Foto: KIF Kolding Köpenhamn - http://www.kif.dk

I lördagens danska ligamatch mellan Skjern och Kolding kastade två ”supportrar” till Kolding in öl och trumpinnar på planen. Nu stänger Kolding av personerna i ett år, det skriver den danska storklubben på sin hemsida.

ANNONS

Det var precis i slutet av matchen mellan Skjern och Kolding som två ”supportrar” till Kolding alltså kastade in öl och trumpinnar på planen. Nu svarar Kolding på agerandet genom att stänga av båda i ett år.

– Vi i KIF Kolding København är glada över den stöttning vi får, både i medgång och motgång, och kan acceptera att alla supportrar inte alltid är eniga med domare eller motspelare. Vi kan dock inte acceptera att man som supportrar kastar in något på plan, oavsett vad det är. I KIF Kolding handlar det om god sportmanskap och därför har vi, tillsammans med supporterföreningen ”Den Gyldne Hånd” identifierat de två supportrarna och stängt av båda. Avstängingen innebär att de två personerna inte är välkomna på matcher i ligan eller i cupen under ett år. De har möjlighet att få avstängningen förkortad om de visar ånger över deras handlingar genom att arbeta frivilligt i föreningen KIF Håndbold samt att de respekterar förbudet. Avstängningen kan tidigast hävas den 1 oktober 2018 om de följer ovanstående kriterier, skriver klubben på sin hemsida.

Klubben avslutar med att skriva så här på hemsidan:

– Vi i Kolding hoppas att handbollsfans kan uppföra sig respektfullt och utan att förstöra den fina stämning som råder i de danska arenorna.

 

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here