Jonas Wille klar för Mors-Thy

Jonas Wille, IFK Skövde. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Djungeltrummorna hade rätt ton. Efter att Jonas Wille avslutat den innevarande säsongen med IFK Skövde tar sig den norske tränaren till Danmark. Mors-Thy presenterar 43-åringen som skrivit på fram till 2023.

Wille etablerade sig tidigt som tränare i Halden. Från lokala föreningar där fick han snabbt korn på uppdrag för yngre landslag och ledde parallellt Haldens herrar till högsta serien under åtta år (2009-17) på jobbet.

Den första utlandsposteringen, HV Midtjylland upphörde i och med ekonomiska problem för klubben. Då blev Wille intressant för Skövde i en lyckad relation som höjde IFK:s sportsliga status efter några tunga år.

Årets tränare i Handbollsligan söker nu sig vidare till Mors-Thy, ett etablerat mittenlag i den danska klubbmiljön.

– Den danska ligan värderas av många som den tredje bästa i världen, så är det klart att det är attraktivt för mig, säger Wille till klubbens hemsida.

När Mors-Thy förändrade på tränarsidan för tre år sedan upprättade klubben och Wille en första kontakt. Dialogen kunde återupptas för ett tag sedan och verkar ha underlättat i flyttbeslutet.

– Mors-Thy Handboll och jag har samma värderingar. Jag är väldigt motiverad och gläder mig att att bidra till den sportsliga utmaningen, de gemensamma målen om att skapa utveckling, resultat och att försöka göra Mors-Thy till ett slutspelslag, fortsätter Wille till hemsidan.

Länk: Ny cheftraener på plads i Mors-Thy Håndbold