Jonas Samuelsson slog till för Skanderborg

Jonas Samuelsson, tidigare i Skanderborg HB. Foto: Viktor Ljungström

I lördagsmatcherna vann GOG i den viktiga streckkampen mot Mors-Thy, Jonas Samuelsson spetsade till Skanderborg som slog Nordsjälland. Den gemensamma nämnaren var seger med uddamålet.

Av de 14 lagen i Primo Tours Ligaen går topp åtta till slutspel, nästföljande fem till kvalserie medan det sist placerade laget flyttas ned.

Det är värst för Nordsjälland med bara två poäng och en kristallklar bottenplats efter 16 omgångar. Chansen fanns när tabellfemman Skanderborg vacklade men den jämna avslutningen slutade med ännu ett bittert nederlag, 29–30 för jumbon.

Marcus Holmén försökte gjuta mod men hade alla mest svårt med Jonas Samuelssons avslut på kontringar och från högerkanten till sju mål. Keepern fick också släppa in det enda målet under de sista två minuterna och den knappa förlusten var ett faktum.

GOG och Mors-Thy låg på var sin sida strecket inför och behöll positionerna efter ytterligare en tajt duell. Hemmalaget gick till två bollars ledning efter 55 minuter och tillät inte till några kvitteringslägen i spurten. Väl kämpat av Mors-Thys skytteprofil Marcus Dahlin (åtta mål) ledde bara till noll poäng, i GOG hade Emil Jakobsen nerverna under kontroll från sju meter som bästa målskytt (nio).

Primo Tours Ligaen 14 december
GOG–Mors-Thy HB 26–25 (14–12)
GOG: Oscar Bergendahl 1; Mors-Thy: Marcus Dahlin 8.
Nordsjälland HB–Skanderborg HB 29–30 (14–14)
Skanderborg: Jonas Samuelsson 7.