Johan Nilsson skriver långt kontrakt med Mors-Thy

Johan Nilsson. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Johan Nilsson slipper starta från scratch när han blir Danmarksproffs till sommaren. Mors-Thy är en bekant adress för niometaren efter ett kort vikariat för någon månad sedan. Nu annonserar klubben ett treårskontrakt med Nilsson.

IFK Kristianstad, Nilsson och det danska ligalaget hade planerat för 26-åringens utveckling i Mors-Thy under hösten. Där och då blev det bara två veckor, innan Jonas Wille hämtade in honom igen på grund av skador hos IFK.

Inte desto mindre hade Nilsson mer att stå på när Mors-Thy på nytt hörde av sig.

– Det känns väldigt familjärt och jag trivdes under min korta tid i klubben. Det verkar vara en bra plats för mig att utvecklas vidare, i och med att jag vet vad som väntar har det varit ett förhållandevis lätt beslut, säger han till klubbens hemsida.

Även Kristianstad har anledning att kommentera övergången. Den som innebär att Nilsson får tät kontakt med de före detta IFK-spelarna Emil Hansson och Tim Sørensen.

– Johan kommer till en bra liga, just nu kanske den näst bästa handbollsligan i världen. Vidare kommer han till en klubb som jag känner till väl, en bra klubb med bra omgivning och många fina människor runt sig, säger Jonas Wille till ifkkristianstad.se.