”Han kunde varit död”

Konstantin Igropulo. Foto: Heiko Voigt, www.foto-laechler.de/

Förra veckan rapporterade vi om att den ryske handbollsstjärnan, Konstantin Igropulo, fick föras till sjukhus p.g.a. av magsmärtor. Läget för KIF Kolding Köbenhavn-spelaren har nu stabiliserats, men det kunde gått riktigt illa. – Han kunde varit död, säger klubbens direktör, Jens Boesen, till danska Ekstrabladet.

Igropulo befann sig i livsfara när han för drygt två veckor sedan akut fick föras till sjukhus med magsmärtor. Det visade sig att 2,5 cm av en redan bortopererad blindtarm fanns kvar i ryssen. Denna kvarvarande bit hade inflammerats och inflammationen hade spridit sig i kroppen och därav genomgick Igropulo en akut operation.

Den första blindtarmsoperationen genomfördes i Berlin, när Konstantin spelade för Bundesliga-klubben Füchse Berlin. Enligt Ekstrabladet har Igropulo vid första operationen utsatts för medicinskt slarv och därmed finns det en chans att rättsliga åtgärder vidtas.

– Han var i livsfara, säger klubbdirektören Jens Boesen om den nu hemkomne ryssen som efter nästan två veckor på sjukhus är mycket försvagad. Enligt Boesen har Igropulo tappat sex kilo och när ryssen är tillbaka på banan vågar klubbdirektören inte sia om.

Redan några månader efter den första blindtarmsoperationen klagade Konstantin Igropulo på magsmärtor. Inga åtgärder från dåvarande klubben, Füchse Berlin, vidtogs.

– Nu förstår vi varför Igropulo har spelat som han gjort. Han har inte spelat så som Rysslands bästa handbollsspelare brukar spela, Jens Boesen.

– Han har skjutit som en gammal man, och nu har vi fått en förklaring.

– Nu måste vi ha tålamod och ge honom den tid som krävs för att återhämta sig ordentligt, säger Jens Boesen, som erkänner att ryssen saknas i den danska mästarklubben.