Grönlands stjärna flyttar till Japan

Akutaaneq Kreutzmann. Foto: Jan F. Stephan

Den grönländske handbollsstjärnan Akutaaneq ”Aku” Kreutzmann lämnar danska ligan för spel i Japan.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Grönland är en märklig plats och den lilla fiskebyn Maniitsoq på västkusten hyser bara 2 600 invånare. Trots det har orten fostrat en handbollsspelare av hög klass i form av Akutaaneq ”Aku” Kreutzmann.

Han är född 1989 och flyttade till Danmark som 17-åring för att satsa på handbollen. Han har sedan dess spelat för bland annat Bjerringbro-Silkeborg, GOG och Vejle. Han är idag den stora stjärnan i Grönlands herrlandslag som är sådär precis utanför spel i VM.

Nu tar karriären en ny väg. I sommar lämnar han nuvarande klubben Nordsjælland Håndbold och kommer istället till en ny utmaning i Japan. Sermitsiaq rapporterar att Kreutzmann precis kommit hem igen efter ett besök i öst.

– Det har været en rigtig god oplevelse at være i Japan. Japan er jo, som vi alle ved, et land hvor der er styr på tingene. Jeg rejser tilbage til Japan i begyndelsen af juli for at være med i opstartsfasen til den nye sæson, säger Kreutzmann till tidningen.

Exakt vilken klubb avslöjas inte ännu men klart är att det är en intressant satsning. Japan arrangerar som bekant OS 2020 i Tokyo och har jobbat hårt på att lyfta sitt herrlandslag. Nu ser det alltså även ut som att den inhemska ligan kan få en kvalitetshöjning.

2 Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here