GOG:s högtryck gav guld

Jerry Tollbring, GOG. Foto: GOG Håndbold: https://www.gog.dk

GOG styrde från start och ytterligare en spurt att sätta in i andra halvlek. Jerry Tollbring hjälpte till att piska upp tempot i bortalagets frejdiga offensiv. Fynlaget försvarade guldet med 37-33 i final tre.

Den avgörande kampen drog igång i hög fart, en rivstart för GOG som första karaktärsdrag. Ålborg gjorde något fler misstag och Jerry Tollbring fick fritt spelrum för ett par enkla mål.

Målmaskinen till vänster var flitig framåt i första halvlek där GOG aldrig låg under.

Simon Pytlicks snärtiga skott nådde krysset men Ålborg ökade trycket genom Felix Claar och Mads Hoxer och var snart lika bra som gästerna på att sätta förstaläget.

Tobias Thulin stoppade ett otal kvitteringslägen och ägde målvaktsmatchen halvvägs. Lika jämnt som det var i grundserien mellan de två självklara tätlagen var det dock i paus i final tre.

Ålborg fick sista ordet första 30, 16–16 genom Claar. Med facit i hand var det tillfälligt andrum för vicemästaren, GOG tog ny fart mot sitt andra guld med rappa bollsläpp direkt efter paus.

De tekniska felen tornade upp sig för hemmagänget och GOG kunde kosta på sig tre passningar i förstafas för att lägga upp för optimala avslut. Sju snabbfotade minuter gav 19–24 på tavlan och Ålborg var på fallrepet.

Ålborgs sista chans till vittring dök upp när Simon Gade tog över mellan stolparna och Mads Hoxer forcerade försvaret till tvåsiffrig utdelning. Högernians beslutsamhet hade behövts i försvarsjobbet där GOG relativt lätt såg till att lagen bytte mål till fyra-fem bollars skillnad.

GOG hann med 37 nätkänningar i den mest målrika finalen. Duon Tollbring och Pytlick stod för knappt hälften och fick lysande avsked innan Bundesliga (Füchse Berlin/Flensburg) tar över spetskapaciteten.

Ålborg HB–GOG 33–37 (16–16)
Ålborg: Felix Claar 4, Lukas Sandell 3; GOG: Jerry Tollbring 9 (4).